САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ
Откријте го целосно новиот електричен SUV PEUGEOT e-2008 и придобивките од електричниот мотор.

Откријте го целосно новиот електричен SUV PEUGEOT e-2008 и придобивките од електричниот мотор.
Уживајте во неочекуваните сензации на електрично возење и истражете ги многуте предности на новиот начин на патување без гориво.

ПРЕДНОСТИ

ПРЕДНОСТИ

320 километри
опсег (WLTP)i

ЗАДОВОЛСТВО ВО ВОЗЕЊЕТО
Нови сензации во 100% електричен режим:

 • Опсег до 320km WLTP i
 • Непречено и глатко возење
 • Моќно забрзување благодарение на вртежениот момент на моторот
 • Тивка работа

0 грама
емисија на CO2 

ЗАШТЕДИ
Повеќекратни заштеди:

 • Пониски трошоци за надополнување во споредба со конвенционалните горива
 • Пониски трошоци за одржување
 • "ECO" режим за оптимален животен век на батеријата.

30 минути
за полнење на 80% i

ЕДНОСТАВНА И НОВА МОБИЛНОСТ
Ние дизајниравме едноставни функции само за вас:

 • Едноставно, интуитивно полнење
 • Уживајте во слободата на движење каде и да сакате, вклучително и во области со ограничен сообраќај
 • Далечинско управување со
  апликацијата MyPeugeot®i
 • Олеснете го патувањето со Free2Move услугитеi
 • Mobility Passi за да можете лесно да изнајмите возило на согорување доколку е потребно.

ДИЗАЈН

ИСКЛУЧИТЕЛНИ ЛИНИИ

Новиот PEUGEOT e-2008 SUV може да се пофали со истите моќни, флуидни и восхитувачки линии како и верзиите на согорување, но усвојува и некои нови ексклузивни и карактеристични дизајнерски карактеристики.

https://peugeot.mk/media/showrooms/e-2008/peugeot-2008-1906styp-222.614820.6.jpg
https://peugeot.mk/media/showrooms/e-2008/peugeot-2008-1906styp-214.614817.6.jpg
https://peugeot.mk/media/showrooms/e-2008/peugeot-2008-1906styp-216.614824.6.jpg

Новиот SUV PEUGEOT e-2008 има предна решетка во боја на каросеријата и дихроничен лав кој ја менува бојата од различни агли и има „e“ монограм на предната страна и задната врата. Патничкиот простор има ексклузивно Alcantara© Gréval Grey порабување i.

i вашиот пребарувач не поддржува видео

i-COCKPIT® ПОСВЕТЕН НА ВАШЕТО ЕЛЕКТРИЧНО ДОЖИВУВАЊЕ

Со својот компактен управувач, 10" HD капацитивен екран на допир и конфигуративна 3D дигитална контролна табла, 3D i-Cockpit®-от на новиот електричен SUV PEUGEOT e-2008 е интуитивен и лесен за употреба.

Уште повеќе, сите клучни информации во врска со возењето се достапни на 3D дигиталната контролна табла, што ги прави директно достапни за возачите во рамките на нивното видно поле. Овие информации вклучуваат:

 • Режим на возење: Eco/ Normal/ Sport
 • Состојба на батеријата
 • Графики приказ на инструкциите во реално време.


ТЕХНОЛОГИЈА

100% ЕЛЕКТРИЧЕН

https://peugeot.mk/media/showrooms/e-2008/peugeot-elect-2019-006-fr.614815.21.jpg

ЕЛЕКТРИЧЕН МОТОР

Моќниот мотор од 100kW (136 КС) обезбедува инстантно забрзување благодарение на неговиот вртежен момент од 260Nm, истовремено обезбедувајќи го задоволството од флексибилно, динамично и тивко возење i

https://peugeot.mk/media/showrooms/e-2008/peugeot-2008-2019-501-fr.614825.20.jpg

БАТЕРИЈА СО ВИСОК КАПАЦИТЕТ

Новиот електричен SUV PEUGEOT e-2008 содржи високо капацитетна батерија со висок напон од 50kWh, генијално инсталирана за да обезбеди пространост на патничката кабина и багажникот. Батеријата има опсег од 320km WLTP i, без емисија на CO2.

i вашиот пребарувач не поддржува видео

ЛЕСНО УПРАВУВАЊЕ

Погледнете го видеото за да откриете колку е едноставно да се управува со новиот електричен SUV PEUGEOT e-2008, како и некои од неговите клучни карактеристики, вклучувајќи:

 • Локализација на текот на енергијата
 • Управување
 • Полнење
 • Режими на возење
 • Регенеративно кочење и повеќе...


ОПСЕГ И ПОЛНЕЊЕ

КОИ ФАКТОРИ ВЛИЈААТ НА ОПСЕГОТ?

vitesse
БРЗИНА

Со постојана брзина од 130 km/h, опсегот на електричното возило е преполовен во споредба со WLTP

température
КЛИМАТИЗАЦИЈА И ЗАТОПЛУВАЊЕ

Разликата во опсег поради греење/климатизација може да варира до 35% помеѓу различните годишни времиња. Климатизирање на вашиот автомобил додека е вклучен да се полни е еден од најефикасните методи за зголемување на неговиот опсег во зима и во лето.

style de conduite
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ И ГЕОГРАФСКИ УСЛОВИ

Еко-возењето е засилено кај електрични возила. Нежните забрзувања и употребата на рекуперативно сопирање може да заштедат до 15% од опсегот.

БРЗО И ЛЕСНО ПОЛНЕЊЕ

Постојат повеќе решенија за полнење кои ќе ви помогнат максимално да го искористите новиот SUV PEUGEOT e-2008 и неговите опсег од 320 km WLTP i.

https://peugeot.mk/media/showrooms/e-2008/peugeot-2008-2019-157-fr.614827.63.jpg

ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМОТ И НА РАБОТА

Новиот електричен PEUGEOT SUV e-2008 може да се полни со употреба на класичен домашен приклучок со стандарден кабел испорачан со возилото или на армиран приклучок кој го намалува времето на полнење на 17h.

Наполнете го вашиот SUV PEUGEOT e-2008 побрзо и безбедно преку ѕиден полнач кој овозможува целосно полнење за само 7,5 часа на приклучок од 7,4 kW, кој можем да се инсталира и во вашиот домi.

https://peugeot.mk/media/showrooms/e-2008/peugeot-2008-1906pc-123.614822.63.jpg

ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ

Топлинското регулирање на батеријата ви овозможува да користите полначи од 100 kW и да добиете 80%-но полнење за 30 минутиi.

Користејќи ги услугите Charge My Cari  заедно со Free2Move и картичката за полнење, може да пристапите до мрежа од над 130,000 станици за полнење во Европа.

Повеќе за FREE2MOVE услугите

РЕЖИМИ НА ВОЗЕЊЕ

Peugeot SUV e-2008

3 РЕЖИМИ НА ВОЗЕЊЕ

Различни режими на возење кои ги променуваат поставките на возење според преференциите на возачот и условите на патот:

 • Sport : режимот „Спорт“ се фокусира на перформанси и сензација, со моќен и максимален вртежен момент.
 • Normal : режимот „Нормален“е најдобар за секојдневна употреба, нуди максимална удобност.
 • Eco : режимот „Еко“ го оптимизира животниот век на батеријата.
Nouveau Peugeot 2008 - freinage régénératif

2 РЕЖИМИ НА KОЧЕЊЕ

Режимот „кочење“ (моторно кочење) ја ограничува употребата на педалот на сопирачката додека батеријата се полни при забавување на возилото.

Достапни се два режима на кочење:

 • умерено, за чувство слично како кај возилата со мотор со внатрешно согорување,
 • зголемено, за забавување контролирано од педалата за гас.
РЕЖИМИ НА ВОЗЕЊЕ
РЕЖИМИ НА KОЧЕЊЕ

АПЛИКАЦИЈАТА MYPEUGEOT®

КОНТРОЛИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВОЗИЛО ОД ДАЛЕЧИНА

https://peugeot.mk/media/showrooms/e-2008/shr-e2008.642037.19.png


Искористе ги персоналните услуги во реално време, синхронизирани со Вашата корисничка сметка, преку бесплатната апликација MyPeugeot®i:

 • Внимавајте на статусот на Вашето возило (податоци за возење, локација).
 • Брз и лесен пристап до делот за упатства и помош при возење.
 • Управувајте со барањата за одржување и сервис на Вашето возило.
 • Лесно управувајте со полнењето на батеријата и температурата во Вашиот нов PEUGEOT e-2008 SUV.

ГАЛЕРИЈА