САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ
Peugeot 508 HYBRID

Откријте го новиот современ plug-in хибрид PEUGEOT 508.
Во електричен режим, новиот PEUGEOT 508 HYBRID овозможува уникатно возачко искуство.

ПРЕДНОСТИ

PLUG-IN ХИБРИДИТЕ НУДАТ РАЗЛИЧНИ МОЖНОСТИ

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, детален поглед на багажникот

До 54 km
автономија (WLTP) во електричен режим

ЗАДОВОЛСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕ

Разновидност и ново искуство при возење во целосно електричниот режим:

 • Автономија до 54 km WLTP во електричен режимi
 • Глатко возење без вибрации
 • Моќно забрзување благодарение на вртежниот момент
 • Тивко работење

До 225 КС
максимална комбинирана моќност

ЗАШТЕДИ

Повеќекратни заштеди:

 • Просечната заштеда на потрошувачката е проценета на 40 %i,
 • Државни субвенции за купување на електрично возило (во зависност од државата)
 • Употребата на електричен режим
 • Батеријата има гаранција 8 години, 160.000 km за да одржи 70% од нејзиниот капацитет.

0 g
емисија на CO2 во електричен режим

ЕДНОСТАВЕН

Дизајниравме едноставни функции само за Вас:

 • Едноставно, интуитивно полнење за 7hi
 • Целосно полнење е можно за помалку од 2hi
 • Информации за возењето во реално време
 • Далечинско управување со апликацијата MyPeugeot®i
 • Олеснете го патувањето со Free2Move услугитеi

ДИЗАЈН

ПРЕПОЗНАТЛИВИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Надворешно и внатрешно новиот PEUGEOT 508 HYBRID има бројни ексклузивни детали што дискретно укажуваат дека е дел од светот на хибридните возила.
Дознајте повеќе информации за останатите детали за дизајнот на PEUGEOT 508.

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID GT, есклузивен Alcantara®материјал во Gréval сива боја

ЕСКЛУЗИВНИ ALCANTARA® СЕДИШТА

Внатрешноста на новиот хибриден PEUGEOT 508 GT, вклучува ексклузивен материјал Alcantara® во Gréval сива боја.

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, индикатор за електрично возење

ИНДИКАТОР ЗА ЕЛЕКТРИЧЕН РЕЖИМ

Пристапот до тешко достапните сообраќајни области е олеснет благодарение на сините LED светла што се гледаат однадвор. Овие светла се активираат во горниот дел од ветробранското стакло кога возилото е во целосно електричен режим.

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, ознака hybrid

ОЗНАКА HYBRID

Специјалните ознаки HYBRID на задниот и страничниот дел ја покажуваат неговата припадност во светот на plug-in хибридите.

i-COCKPIT

СПЕЦИЈАЛЕН i-COCKPIT® САМО ЗА PLUG-IN-ХИБРИДИТЕ

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, PEUGEOT i-Cockpit со head-up дисплеј и компактен управувач

Запознајте го ентериерот, кој е целосно посветен на plug-in хибридитеi:

 • Режимот на возење: Electric, Sport, Hybrid, Comforti
 • Автономија во електричен режим
 • Автономија со внатрешно согорување
 • Мерач на моќност,индикатор за употреба на електрична енергија: ECO, SPORT, CHARGE

Можете да го програмирате полнењето преку 10" капацитивен HD екран на допир, кој Ви овозможува пристап до функциите за поставување на параметри и информациите за возење на новиот PEUGEOT 508 HYBRID:

 • Проток на енергија кој покажува како работи хибридниот систем
 • Статистика на потрошувачката на гориво и електрична енергија
 • Пронаоѓање станици за полнење и преостанатата автономија во електричен режимi
 • Поставување на параметрите на батеријата
 • Активирање на функцијата e-Save


МОТОРИ

PLUG-IN ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЈА

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, нови plug-in хибридни мотори

PLUG-IN ХИБРИДНИ МОТОРИ

За да се произведе максимална комбинирана моќност од 165 kW/225 КС, plug-in хибридната технологија поврзува:

 • PureTech бензински мотор од 132 kW/180 КС
 • Електричен мотор од 80 kW/110 КС
 • Нов 8-степен електрифициран автоматски e-EAT8 менувач
Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, литиум-јонска батерија

ЛИТИУМ-ЈОНСКА БАТЕРИЈА ОД 300 V

 • Автономијата на батеријата е од 54 km WLTPi во 100% елекричен режим.
 • Капацитет од 11,8 kWh.
 • Батеријата е сместена под задните седишта без да има влијание на просторноста или волуменот на багажникот.
 • Со функцијата „e-SAVE“, возачот може однапред да ја предвиди резервната количинаi на електрична енергија. Возачот може да ја користи во секое време додека вози. Оваа функција може, на пример, да заштеди резервна количина електрична енергија однапред за возење во области со ограничен сообраќај.


ПОТРОШУВАЧКА

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО И ЕМИСИЈА НА CO2

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, нови plug-in хибридни мотори

Просечната потрошувачка на гориво на новиот PEUGEOT 508 HYBRID e 1,3 l/100 km WLTPi. Plug-in хибридниот мотор овозможува да се намали емисијата на CO₂ до 29 g/km WLTPi. Во електричен режим, нема емисија на CO₂ додека возите.

АВТОНОМИЈА И ПОЛНЕЊЕ

АВТОНОМИЈА ВО ЕЛЕКТРИЧЕН РЕЖИМ ДО 54 KM (WLTP)

Автономијата на литиум-јонската батерија на новиот PEUGEOT 508 HYBRID Ви овозможува да патувате до 54 km во електричен режим според протоколот за сертификација WLTP i (Усогласени светски процедури за тестирање на лесни возила).
Протоколот WLTP им дава на корисниците попрецизен и реален преглед на вредностите на автономијата според вистинската употреба на возилото.

ГЛАВНИ ФАКТОРИ КОИ ИМААТ ВЛИЈАНИЕ ВРЗ ОПСЕГОТ ВО ЕЛЕКТРИЧЕН РЕЖИМ

PEUGEOT 508 HYBRID
БРЗИНА

За да постигнете поголем опсег, прилагодете ја брзината на автопатите и брзите патишта.

PEUGEOT 508 HYBRID – Ознака за стил на возење
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ

Ограничување на силното забрзување и одложеното сопирање помага да се зачува автономијата.

PEUGEOT 508 HYBRID – Ознака за температура
ТЕМПЕРАТУРА

Активирањето на клима уредот или греењето за време на возењето влијае на автономијата.

PEUGEOT 508 HYBRID – Ознака за оптоварување
ОПТОВАРУВАЊЕ

Бројот на патници или количината на багаж може да влијае на автономијата.

PEUGEOT 508 HYBRID
БРЗИНА

За да постигнете поголем опсег, прилагодете ја брзината на автопатите и брзите патишта.

PEUGEOT 508 HYBRID – Ознака за стил на возење
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ

Ограничување на силното забрзување и одложеното сопирање помага да се зачува автономијата.

PEUGEOT 508 HYBRID – Ознака за температура
ТЕМПЕРАТУРА

Активирањето на клима уредот или греењето за време на возењето влијае на автономијата.

PEUGEOT 508 HYBRID – Ознака за оптоварување
ОПТОВАРУВАЊЕ

Бројот на патници или количината на багаж може да влијае на автономијата.

БРЗИ И ЛЕСНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

За да го искористите целосно новиот 508 HYBRID, да си дозволите 100% електрично возење и да ја намалите потрошувачката на гориво и емисијата на CO₂, се препорачува редовно да ја полните батеријата.

ПОЛНЕЊЕ

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, полнење на батеријата

ПОЛНЕЊЕ ДОМА И НА ВАШЕТО РАБОТНО МЕСТО

Можете целосно да ја наполните батеријата на новиот PEUGEOT 508 HYBRID:
- 7 часа со стандарден приклучок (8А, 220V)
- 4 часа со забрзан приклучок тип Green'up® (14 A, 220 V).
Можете исто така побрзо и безбедно да го полните Вашиот PEUGEOT 508 HYBRID со кутијата за полнење.
Со кутијата за полнење од 7,4 kWi ќе биде потребно 1 час и 45 минути за ја наполните батеријата.
PEUGEOT избра партнер, ZEborne, да спроведе дијагностика и да предложи соодветно решение за инсталирање на кутијата за полнење во Вашиот домi.

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, полнење на батеријата, индикаторско светло за електричен полнач

ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНО МЕСТО


Широка мрежа од повеќе од 185.000 јавни точки за полнење е достапна низ цела Европа за полнење на Вашето хибридно возило.
PEUGEOT Ве поканува да се претплатите на понудата Charge My Cari од Free2Move Services преку мобилната апликација, што Ви го олеснува пристапот до нејзината огромна мрежа на јавни терминали.
Благодарение на понудата Charge My Car и нејзината картичка за полнење, лесно можете да пристапите до мрежата од повеќе од 140.000 точки за полнење низ цела Европа.

РЕЖИМИ НА ВОЗЕЊЕ

OPTИМИЗИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА АВТОНОМИЈА

РЕЖИМИ НА ВОЗЕЊЕ

 • Electric: Целосно електричен до 135 km/hi
 • Sport: ја користи целата моќ на електричните и моторите со внатрешно согорување за максимални перформанси.
 • Hibrid: комбинира помеѓу електричен и режим со внатрешно согорување со цел да се оптимизира употребата на енергија.
 • Comfort: ги комбинира режимот HYBRID и удобноста на прилагодливата предна суспензијаi

Целосно електричното возење е достапно во сите овие режими, во зависност од нивото на наполнетост на батеријата и видот на возењето

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID, регенеративно сопирање

РЕГЕНЕРАТИВНО КОЧЕЊЕ

Функцијата "КОЧЕЊЕ" го успорува возилото без да ја користите педалата за сопирање со едноставно повлекување на рачката на менувачот наназад.
Работи како моторно сопирање, а истовремено и ја полни батеријата.
Возачот може да ја избере оваа функција од рачката на менувачот, во кој било режим на возење.

ИЗБОР НА РЕЖИМИ
НА ВОЗЕЊЕ
РЕГЕНЕРАТИВНО
КОЧЕЊЕ

PLUG-IN ХИБРИД - СПЕЦИФИЧНИ УСЛУГИ

НЕЗАВИСНОСТ КАКО НИКОГАШ ДО СЕГА

Благодарение на услугите што ги нудат MyPeugeot® и Free2Move Services, уживате во независноста повеќе од било кога со управување на Вашето plug-in возило.

УСЛУГИ

Новиот PEUGEOT 508 HYBRID – Програмирање од далечина на клима уредот

e-КОНТРОЛИ ЗА ДАЛЕЧИНА


Контролирајте го и испланирајте го полнењето директно од Вашиот паметен телефон. Можете исто така да управувате со температурата во автомобилот.

PEUGEOT 508 – Free2Move Services апликација

Charge My Car


Планирајте го Вашето патување спокојно благодарение на планерот за патувања и мрежата на станици за полнење Free2Move Services

MYPEUGEOT®

КОНТРОЛИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВОЗИЛО ОД ДАЛЕЧИНА

PEUGEOT 508 HYBRID : Апликација MyPeugeot®

Искористете ги персоналните услуги во реално време, синхронизирани со Вашата корисничка сметка, преку бесплатната апликација MyPeugeot®i:

- Внимавајте на статусот на Вашето возило (податоци за возење, локација).
- Брз и лесен пристап до помошта при возење.
- Управувајте со барањата за одржување и сервис на Вашето возило.
- Лесно управувајте со полнењето на батеријата и температурата на Вашиот PEUGEOT 508 HYBRID.
- Контролирајте и планирајте го Вашето полнење за време кога цената на електрична енергија е ниска, директно од Вашиот паметен телефон.

ГАЛЕРИЈА