САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ

PEUGEOT 308 СО ДИГИТАЛЕН i-COCKPIT®Запознајте го компактниот хечбек PEUGEOT 308 со уште поизразен темперамент,
за сосема поинакво возење зад управувачот на дигиталниот PEUGEOT i-COCKPIT®.

ДИЗАЈН

ПРЕФИНЕТ ДИЗАЈН

PEUGEOT 308, компактен хечбек со 5 врати со елегантен дизајн, уникатно возачко искуство и изненадувачка ефикасност.

PEUGEOT 308 e подобрен со новата боја на каросеријата Vertigo Blue која ја прикажува неговата смелост, како и неговиот префинет и елегантен дизајн. Експресивниот преден дел, на кој се наоѓа знакот на брендот, ја открива моќта на возилото и преку новиот капак на мотор, води до вертикалната решеткаi во дизајн на шаховска табла и динамичните браници.i

ПРЕДНИ СВЕТЛА

PEUGEOT 308: full LED предни светла

ЗАДНИ СВЕТЛА

PEUGEOT 308: Нови задни светла во форма на 3-лавовски канџи

ВНАТРЕШНОСТ: ДЕТАЛИ И ЗАВРШНА ОБРАБОТКА

PEUGEOT 308: префинети детали за внатрешноста

КОМФОР

PEUGEOT 308: заоблени седишта со порабувања

ПАНОРАМСКИ СОНЧЕВ КРОВ

PEUGEOT 308: панорамски сончев кров

ИЗВОНРЕДНО СМЕЛ

За да го потенцира својот самоуверен карактер, PEUGEOT 308 има светлосен потпис интегриран над Full LEDi предните светла кои го истакнуваат неговиот темперамент и дење и ноќе. Неговата технолошка софистицираност е видлива со LED индикаторите за правец* и LED светлата за маглаi.

ОНИЕ КОИ САКАМЕ ДА ГИ СЛЕДИМЕ

На задната страна, на прв поглед, ќе Ве маѓепсаат веднаш препознатливите модерни светла во форма на три лавовски канџи, кои се симбол на брендот.

ЕЛЕГАНТНА ВНАТРЕШНОСТ

Дозволете да бидете заведени од шармот на елегантната и чиста внатрешност на PEUGEOT 308, неговите висококвалитетни материјали и исклучително беспрекорни завршни обработки.

УДОБНОСТ ПРЕД СÈ

Напред и назад, удобно сместете се во внимателно дизајнираните, ергономски заоблени седишта и почуствувајте го задоволство кога си на пат со компактниот PEUGEOT 308 повеќе од кога и да било.

СПОКОЈСТВО, ВО НЕДОГЛЕД

Во овој елегантен ентериер додека возите ќе се чувствувате спокојно под големиот панорамски кровi со заштитна завеса, кој исто така ги воодушевува патниците напред и назад.ДИГИТАЛЕН PEUGEOT i-COCKPIT®

ЕДИНСТВЕНО ИСКУСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕ

PEUGEOT 308: нова дигитална инструмент табла

Во внатрешноста, препуштете се на амбиент кој е прецизно дизајниран да ги збогати Вашите сензации при возење.
Откријте го задоволството на поагилното и инстинктивно возење што гo нуди PEUGEOT i-COCKPIT® со компактен full-grain кожен управувач, дигитална head - up инструмент табла и екранот на допир со својот сјаен изглед.

МОТОРИ

ИЗНЕНАДУВАЧКА ЕФИКАСНОСТ

PEUGEOT 308: компактен хечбек со елегантен дизајн, уникатно возачко искуство и изненадувачка ефикасност

За перформанси на највисоко ниво и извонредно задоволство при возење, PEUGEOT 308 може да биде опремен со најновата генерација на бензински мотори на брендот, PureTech или BlueHDi дизел мотори. Во зависност од моторот, на PEUGEOT 308 може да се вгради 6-степен мануелен менувач BVM6 или автоматски менувач EAT8i кој нуди брза и прецизна промена на степените на пренос.

TЕХНОЛОГИЈА

PEUGEOT 308: компактен хечбек со елегантен дизајн, уникатно возачко искуство и изненадувачка ефикасност


PEUGEOT 308 е опремен со најсовремени системи за помош при возењеi, како што се адаптивниот темпомат, Active Safety Brake за автоматско сопирање во итни случаи, предупредување за судир или активен систем за следење на слепите точки.
На долги патувања можете да ги искористите предностите на напредната опрема: систем за детектирање на замор, препознавање на знак за ограничување на брзината и препораки, автоматско вклучување на високо / средно светло, активен ситем за предупредување за ненамерно напуштање на лента.
Маневрирањето при влез и излез од паркинг е потполно безбедно благодарение на системот Visiopark 1i или Park Assisti

=> Погледнете подолу 3D-видео записи од системите за „помош при возење“ што може да се користат кај PEUGEOT 308i


ПОВРЗАНИ УСЛУГИ

ПОДОБРЕТЕ ГО ВАШЕТО PEUGEOT ИСКУСТВО

PEUGEOT 308: поврзани услуги


Со достапноста на повеќе услуги, придобивките се бесконечни. Откријте ја поврзаноста на начинот на PEUGEOT.

АПЛИКАЦИЈАТА MYPEUGEOT®

ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ СО ВАШЕТО ВОЗИЛО

Peugeot 308 : Aпликација MyPeugeot®

Искористете ги персоналните услуги во реално време, синхронизирани со Вашата корисничка сметка, преку бесплатната апликација Мy Peugeot i:

  • Внимавајте на статусот на Вашето возило (податоци за настан, локација).
  • Брз и лесен пристап до помошта при возење.
  • Управувајте со барањата за одржување и сервис на Вашето возило.

ГАЛЕРИЈА