SUV 3008

SUV 3008

ДИМЕНЗИИ

  • ДОЛЖИНА

    ДОЛЖИНА

  • ВНАТРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

    ВНАТРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

  • БАГАЖЕН ПРОСТОР

    БАГАЖЕН ПРОСТОР

МОТОРИ

МОТОРИ 1

PureTech ТЕХНОЛОГИЈА

Euro6i бензинските мотори со три цилиндри PureTech во PEUGEOT 3008 ја зголемиjа ефикасноста на горивото поради нивната намалена тежина и компактни димензии. Тие обезбедуваат единствено искуство на возење и високи перформанси без да се загрози безбедноста и стабилноста. Наградуваниот 1.2L PureTech 130КС S&S моторот беше прогласен за најдобар мотор за 2016 година во својата категорија и постигнува ниво на емисија на CO2 од само 115g/km. Може да се комбинира со EAT6 автоматски менувач.

МОТОРИ 2

BlueHDi ТЕХНОЛОГИЈА

Euro6i дизел моторите BlueHDi во SUV PEUGEOT 3008 комбинираат високи перформанси и ниско ниво на емисија. Моторите BlueHDi може да ја намалат потрошувачката на гориво, да ја ограничат емисијата на CO2 меѓу 100 и 121 g/km, да го намалат NOx (азотен оксид) до 90% и да ги отстранат до 99,9% штетните честички со исклучиво комбинирање на SCR (селективна каталитичка редукција) технологијата со FAP (Филтер за штетни честички за дизел гориво) адитив.

EAT6 АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ

EAT6 АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ 1
EAT6 АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ 2

SUV PEUGEOT 3008 ја прошири својата гама на мотори и сега се карактеризира со иновативниот и ефикасен EAT6 (ефикасен Автоматски менувач со 6 степени на пренос) автоматски менувач. Оваа генерација на автоматски менувач е достапна со 1.2L PureTech 130 КС мотори, 1.6 THP 165 КС мотори, како и 1.6 L BlueHDi 120КС и 180 КС 2.0 литарски мотори BlueHDi, за да им понуди единствено искуство во возењето.
Тој има:
- 'Quick shift' технологија: за побрза и мирна промена на степените на пренос и оптимална управливост,
- Електрична контрола на импулс,
- Режим Спорт за уште подобро делување и перформанси.

EMP2 ПЛАТФОРМА

EMP2 ПЛАТФОРМА

Благодарение на EMP2 платформата и своите реномирани динамични квалитети, PEUGEOT 3008 постигнува совршен баланс помеѓу комфорот и управувањето на патот, без преседан во C-сегментот на SUV возила. Платформата EMP2, исто така, обезбедува да SUV PEUGEOT 3008 има поширок круг на вртење за да ги направи сите Ваши маневри полесни.