НОВИОТ 2008

ЕНЕРГИЧЕН И АГИЛЕН SUV

Новиот PEUGEOT 2008 e компактен SUV кој ги редефинира кодовите за SUV возилата: нов светлосен потпис напред и назад, нови алуминиумски фелни и новата, широка решетка за понаметлив стил.

• 100% електричен режим: до 406 km WLTP

• Време на полнење: од 0-80% за 30 минути

• Емисија на СО2 (комбинирано): 0 g/km

• Моќност: 115 kW (156 KС)

ИЗБЕРЕТЕ ОД НАШАТА НАЈДОБРА ПОНУДА

Изберете го нивото на опременост кое го рефлектира Вашиот карактер, ги задоволува Вашите потреби и искористете ги најдобрите понуди на PEUGEOT од Вашиот дом или кај Вашиот омилен локален дилер.

Уживајте во квалитетниот дизајн и откријте ја специјалната опрема кај ALLURE нивото на опременост.

Истата опрема како кај ACTIVE, плус може да најдете:

• PEUGEOT i-Cockpit® со 10" HD екран на допир и PEUGEOT i-Connect инфозабавен систем
• Прилагодлив 10“ дигитален дисплеј
• Предна и задна помош при паркирање
• 17“ KARAKOY алуминиумски фелни

Достапно за бензин и 100% електричната верзија

СОВРШЕНО ИЗБАЛАНСИРАН ИЗГЛЕД И АГИЛНОСТ

Новиот PEUGEOT 2008 е SUV со наметлив стил. Тој е опремен со најновите LED предни и задни светла во форма на 3 лавовски каџи. Овој нов светлосен потпис и редизајнирана решетка му даваат на возилото елеганција, уникатност и моќност.

ИСТАКНЕТЕ ГО ВАШИОТ СТИЛ

УНИКАТНО ВОЗАЧКО ИСКУСТВО

Доживејте уникатно искуство со новиот PEUGEOT 2008. Ергономската позицијата за возење PEUGEOT i-Cockpit® овозможува агилност и уникатно задоволство при возењето.

Style image
PEUGEOT i-Cockpit®

Style image
БАГАЖНИК СО 2 НИВОА

Style image
ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Style image
GRIP CONTROL

1 / 4
НЕСПОРЕДЛИВИОТ PEUGEOT I-COCKPIT®

Уживајте при возењто со новиот PEUGEOT i-Cockpit® со компактен управувач, 3D холографска (Достапно кај GT верзијата) дигитална инструмент табла, 10“ HD (Достапно кај верзиите ALLURE и GT) екран на допир и елегнатните копчиња во форма на дирки од пијано.

ИЗВОНРЕДНОСТ ВО СЕКОЈ ДЕТАЉ

Префинети линии, врвни материјали и нова технологија... Новиот PEUGEOT 2008 овозможува врвно искуство.

1 / 4
КОМФОР

Сместете се удбно и почуствувајте го извонредниот квалитет на деталите кај новиот PEUGEOT 2008:

• Cielo сончев кров со панорамски отвор за повеќе светлина во кабината
• Електично прилагодливи седишта со функција за масажа и греење обвиткани со Alcantara материјал
• Компактен управувач со новиот аблем и интегрирани контроли
• PEUGEOT Open & Go

1 / 3
ДИМЕНЗИИ

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ КАЈ НОВИОТ PEUGEOT 2008

• Должина: 4304 mm
• Ширина (Без надворешни ретровизори): 1815 mm
• Висина: 1523/1550 mm

ОТКРИВАЊЕ НА НОВИОТ PEUGEOT е-2008

РЕАЛИЗИРАНО ОД MYRON MANCE, КАМЕРМАН NINJA

Погледнете кратко видео со детали од позади сцената.